Senaste nytt!

13. aug, 2018

En snäll, trevlig och okomplicerad hund på 1,5 år som trivs på landet. Denna hund lånade vi med hem från Hundstallet i helgen. Vi tillbringade helgen på landet, och det blev en jättemysig helg. Han kunde såklart inte ersätta Zack. Men gav oss mycket ändå. Det var härligt att återigen vara med hund, om än bara för en helg. Kalix var lite reserverad till en början men tinade upp bra vartefter och tyckte som vi att det var härliga tider. Skönt för honom att komma bort från Hundstallet, även fast det bara var för en helg. Det blev lite win win över det hela, som lite terapi för oss husse och matte, samtidigt som vi fick skämma bort Kalix som visade stor tacksamhet tillbaka. Det är även roligt och intressant att lära känna fler raser.

 

Kalix är en blandras, troligt är att han har ”polarhund” i sig bland annat. Han fick bada i havet, flera prommisar och så la vi även spår med honom. En väldigt okomplicerad hund, tacksam att ha och göra med. Det är dock ingen stadshund, jag tror han uppskattade mycket att vara i en lugn och skön miljö på landet.

 

Jag hoppas verkligen att Kalix snart får en flock att tillhöra för alltid.

13. aug, 2018

Zack lämnade oss.

27. jul, 2018

Den 27 juli 2012 hämtade vi våran Zack från Kennel Jean Dark. Se bilden bredvid från den dagen, 8 veckor och 1 dag gammal, i bilen vid ett stopp i Nacka på vägen ut till landet. Jag minns den dagen som igår. Kommer ihåg det mesta faktiskt, från det att vi kom till uppfödaren till att vi landade ute på landet och alla ställen vi mellanlandade på däremellan.

 

Det var fantastiskt att sitta med lilla Zack i knäet i passagerarsätet medan matte körde bilen från uppfödaren hem till oss.

 

Alla hundvalpar som nyblivna hussar och mattar hämtar från sina uppfödare är ju speciella, det ligger i en hundvalps natur. Zack var inget undantag, vi tog honom till oss både fysiskt och själsligt från dag ett.

 

Vi fick sedan 6 fantastiska år tillsammans med honom.

 

Zack var väldigt speciell, jag vet inte hur många gånger vi har sagt det till varandra, jag och matte. Han var så lugn och klok på nåt sätt, väldigt snäll och ville verkligen bara väl. Det var även många ute på stan som sa det till oss när de mötte Zack ute. Han fick ofta komplimanger, både sett till utseende men även sett till hur han var som individ, hans personlighet.

 

Han litade på oss och gav oss verkligen sitt förtroende. Jag kommer t ex ihåg när Zack fick ögoninflammation och jag skulle ge honom en kräm på ögat samt två olika droppar varje morron och kväll under en tid. Hur han då kom till mig och la fram huvudet så att jag kunde ge honom hans medicin, utan att klaga en enda gång eller ens försöka gå därifrån förrän vi var färdiga. För att nämna ett exempel, vi har många såna här exempel som man blir helt rörd över när man tänker på det. Beteenden som vi blev väldigt berörda av under årens lopp.

 

Förutom att han var vacker, så är det just hans personlighet som jag aldrig kommer att glömma. Jag tror aldrig jag kommer att få uppleva en sådan hund igen. Den han föddes till att vara och den han blev hos oss.

 

Han ville mest bara vara med oss, som var hans flock. Han var så nöjd bara han fick följa med oss dit vi gick och uppleva det vi upplevde. Och vi ville inget annat heller än att ha med oss honom dit vi skulle, så länge det bara var möjligt. Han var otroligt tacksam att ha med sig överallt. Samarbetsvillig, orädd, nyfiken, lugn och charmigt busig!

 

Och det är ju på grund av att Zack var den han var och att han gav så mycket av sig själv, som vi har att bekämpa tiden nu efter att han gått bort med stor sorg och saknad.

 

Du lever fortfarande med oss killen och vi glömmer dig aldrig.

25. jul, 2018
25. jul, 2018

Zacks urna.