10. jun, 2013

Svensk Dobermann Vinnare 2013-06-09 Örebro!

Vi har under en tid sett fram emot utställningen idag i Örebro - Svensk Dobermann Vinnare 2013! Jag är en ödmjuk och skrockfull person som aldrig tar ut något i förskott, detta i kombination med att jag VILL vinna. Så man kan bli lätt splittrad inför uppgifter som idag. Det som kändes tryggt idag var att uppfödaren Jeanett Lemmeke eller någon av hennes kompetenta polare skulle hjälpa oss att ställa ut Zack, något som husse är en riktig nybörjare på, så det kändes tryggt. Fortfarande är det dock en tävling, och inte vilken tävling som helst - den första någonsin för Zack och samtidigt på denna höga nivå!! Det var i stort sett bara fina dobermanns med i tävlingen, totalt 76 st inräknat 13 st valpar. Zacks mage har dessutom krånglat en tid, vilket inneburit att han haft lite svårt att hålla rätt "matchvikt", vilket inte höjde förhoppningarna inför dagens tävling. Men tack vare Jeanett Lemmeke och givetvis snyggingen Jean Dark Salming kallad Zack, så gick det fantastiskt bra ändå!!

Zack kom på andra plats i juniorklassen (9-18 mån) och fick följande utlåtande av domaren Detlef Köhler från Tyskland:

Excellent: Hund som mycket väl motsvarar rasens standard, och som presenteras i utmärkt kondition, visar ett harmoniskt välbalanserat temperament, håller utmärkt klass och har en utmärkt helhet. Dess utmärkta kvaliteter i förhållande till rasidealet tillåter att domaren kan bortse från smärre detaljfel. Hunden måste ha tydlig könsprägel.

Inte nog med detta... Zack fick även ett Certifikatkvalitet:
En i alla avseende typisk och korrekt byggd hund med så framträdande förtjänster och så oväsentliga fel, att den är ett utmärkt avelsresultat, kan anses vara av certifikatkvalitet (Ck). Ck kan endast tilldelas hund som erhållit Excellent. CK kan tilldelas så många hundar som domaren anser är av certifikatkvalitet.

Ett helt fantastiskt resultat, dessutom för att vara första gången Zack ställs ut!!! Nedan följer domarens exakta utlåtande och ytterligare bilder från utställningen. För övrigt kan nämnas att det var en fantastisk trevlig dag på alla vis, god knytis-lunch från alla "Jeandarkares" hussar och mattar, fint väder och flera bra resultat!!