27. jun, 2014

Hundstallet

I söndags fick jag uppleva något nytt inom hundvärlden. Ett nytt ställe, en ny plats, som jag aldrig varit på tidigare. Jag har hört om detta ställe, sett det på tv och förstått vilken nytta de gör. Det var fascinerande och väldigt intressant på flera vis att få uppleva det i verkligen, men också sorgligt och tragiskt. Hundstallet.

Jag var på en introduktion som volontär (som de kallar det). Dessförinnan hade jag varit på ett möte hos dem, som en liten intervju kan man säga. Jag fick se mig omkring och lära mig lite kort om hur verksamheten fungerar, ta en fika och snacka lite. Följa med på en promenad med en hund, och därefter följde jag med ut på både egna och gemensamma prommisar, med en egen hund i handen/kopplet varje gång. Det var lite skillnad att gå ut med dessa hundar jämfört med Zack, men inte mindre intressant för det.

Varje hund har sin unika bakgrund (även om vissa hundar har liknande erfarenheter sen tidigare).

Denna dag blev händelserik på flera sätt, och efter alla intryck, möten med nya hundar, åsynen av vissa hundar, tankar, funderingar samt frågor jag hade, så var jag helt mentalt färdig efter detta. Men samtidigt så tagen och fascinerad. Det finns ju såklart en jättestor kompetens om hundar och dess beteende hos personalen som arbetar på Hundstallet. Och det finns jättemycket att lära sig av hundarna i Hundstallet och den kompetenta personal som jobbar där, något som lockar mig väldigt mycket samt det faktum att man hjälper till och gör lite skillnad för de utsatta hundarna. Imorrn är det dags igen!