21. aug, 2014

Möte med labradorvalp

Gulligt värre var det. Igår mötte vi en 16 veckor gammal svart labradorvalp. De är ju för underbara i den åldern. Man har nästan glömt hur det var, ska kolla igen på nån av filmsnuttarna från när Zack var valp för att minnas tillbaka den tiden.

 

Den här labradorvalpen var väldigt glad och framåt. Tyvärr kanske den äldre matten till den, tillät den dra sig fram till allt möjligt, lite väl mycket. Den bestämde det mesta under promenaden, både riktningen dit de skulle gå, och vilka hundar som skulle hälsas på. Zack stod vid min sida, och jag hann inte mer än börja prata med den äldre matten till hunden innan valpen nästan var framme hos Zack, som då fick hälsa på den. Här måste jag nu ha lite extra koll på detta möte tänkte jag. Inte låta Zack leka som han brukar, så där lite hårt och vilt, för det funkar ju inte alls med en sån här liten hund.

 

Men Zack var jätteduktig tyckte jag, han anpassade sig lite till den mindre och yngre valpen, som fick hälsa och leka med Zack som den ville. Det var så mysigt att se hur de hälsade och lekte lite med varandra. Trots den stora ålders- och storleksskillnaden.

 

Efter en stund började valpen bli väldigt framåt i sin lek, och drog Zack i öronen, och efter ytterligare en stund tog den kopplet i munnen och gick i väg med Zack, som snällt följde med. Då kunde jag inte längre hålla mig från skratt, det såg för roligt och gulligt ut.

 

Jag tror faktiskt att detta var den första valpen Zack hälsade på i vuxen ålder, men det är ju en bra erfarenhet det med.