25. aug, 2014

Bra träningspass av Zack!

För tredje veckan i rad besökt vi i fredags en brukshundklubb och gick in på plan med lite fokus för att köra ett pass. Första gången (av dessa tre pass) för några veckor sen körde jag några moment, den andra gången gick jag bara in och la honom i en platsliggning ensam för att sen direkt efter köra ett väldigt kort fritt följ med tennisbollen som belöning. Lite jobb och belöning direkt!

 

I fredags körde jag kanske tre moment. Och det var bra drag i Zack under det fria följet, jag har nog aldrig känt honom så taggad i det momentet. Han nästan härsade lite när han intensivt gick sitt fria följ bredvid mig, vilket är ovanligt för att vara Zack. Men det var ändå inte så att det gick över i negativ stress, utan jag upplevde det bara positivt eftersom energin planade ut bra efter en liten stund.

 

Nu gäller det att försöka behålla den här positiva och rätta energin i honom, så att det varken minskar eller stiger under de olika momenten. För jag vill ha en energisk och fokuserad Zack när vi tränar, och nu börjar han komma dit jag vill mer och mer. Han/vi kommer successivt känner jag. Vi fortsätter att träna på enligt vårt nya upplägg med lite färre, kortare kvalitetspass . Sen ska jag även köra lydnadsträning med mer störningsträning på klubben en gång i veckan framöver, och när jag känner att jag även under den träningen har honom bra i hand så att säga, så börjar vi nog att bli redo för lite tävling misstänker jag. Jag skulle ju ha påbörjat denna träning på klubben lite tidigare men bättre sent än aldrig, och vi tar det i vår takt!