15. sep, 2014

Kort om utställningen idag...

för Zacks del. 

 

Det gick bra, riktigt bra. Det var i och för sig bara 10 dobbisar anmälda, varav några inte kom. men ändå.

 

Zack blev BIR, bäst i sin ras, och fick en väldigt bra beskrivning av domaren som dömde rasen dobermann. Han fick dessutom CK och Cacib, och vi har inte riktigt hunnit landa i allt detta. Väldigt fina ord.

 

En del av ett resultat på en utställning kan tillskrivas de som är husse/matte till hunden, eftersom betyget till en viss liten del handlar och kommer an på hundens uppförande i utställningsringen, samt hundens vikt och skick för övrigt. Vilket med Zack som individ delvis kan kännas lite dumt att ta på sig som husse och matte. Han är som individ en ganska lugn, medgörlig och klok kille, och har så varit från start, i sina gener. Han tar mycket med ro och hetsar inte upp sig så ofta i fel situationer. Han hade en hel del nyfikenhet, orädsla och förmåga att koppla av med sig i bagaget (stamtavlan) så att säga. Något som vi uppskattar mycket!

 

Den stora och resterande delen som handlar om hundens rörelser, vinklar, huvudform, färg och nyanser, proportioner, förbröst mm mm kommer sig av en bra och väl utvecklad avelsverksamhet hos Kennel Jean Dark.

 

Och tack Jeanett och Mia för att ni ställde honom så fint idag!!

 

En oförglömlig dag och upplevelse som varade från 07.30 (då klockan ringde) till 21.30, då vi kom hem efter en god middag på vägen hem i Uppsala! Vi var ju tvungna att stanna till och äta nåt gott för att fira dagen!

 

Nu ere go natt!