9. okt, 2014

Sen kvällsprommis ikväll

Kom för en stund sen in från den sena kvällsprommisen ikväll (egentligen igår kväll). Och jag la märke till en sak, som jag inte tänkt på på ett tag. Detta eftersom vi normalt nuförtiden tar en tidigare sista prommis för kvällen. Men ikväll blev den sen, som det ofta blev för ett år sen och bakåt.

 

Och det är samma hundägare som är ute den här tiden, och hälften av dem har sina hundar lösa. På gott och ont. Inte så kul att gå bland dessa, som kommer lite från alla möjliga håll, och undra ifall nån hund skall komma fram eller inte? De flesta har allt från ganska bra koll till bra koll. Men sen kan det uppstå situationer där deras hund reagerar annorlunda, vilket det gjorde nu.

 

En lös svart större lite lurvig sak var på väg fram till oss flera gånger, men vände för att jag vinkade bort den en gång, den andra gången var ägaren med och ropade in den. Zack var tyst och nyfiket iakttagande. Jag var lugn men undrande. Efter ytterligare en stund fick Zack hälsa och leka kort i koppel med en golden retriever, och då kom denna lurviga svarta hund som ett skott och skulle vara med och leka eller titta eller nåt? Jag såg pga av hundens färg och det mörker som inträtt sedan många timmar knappt vad som var fram och bak på denna hund. Än mindre vilket kön det var, så jag ropade två gånger till den äldre ägaren för att fråga om det var en kille eller tjej. Inget svar den första gången och inget svar den andra gången. Hepp.

 

Zack hälsade kort på denna svart hund i ett kort avbrott från den golden retrievertik han lekte med. Allt gick bra. Jättebra till och med.

 

Ibland vill man bara gå ut och ta sin prommis med sin hund, i lugnan ro, utan att behöva tänka så mycket eller vara förberedd på lösa hundmöten... Får återgå till att gå ut lite tidigare om kvällarna för att ta den sista prommisen för kvällen/dygnet känns det som...