15. nov, 2014

Zacks krav på färskt vatten

Han är så rolig Zack med att det ska vara färskt vatten. Helst ska det vara nyupphällt vatten från kran för att han ska dricka. Vilket vi skämt bort honom med. I toppen på hans vattenlista är havet på landet, där han älskar att gå i och dricka när det är varmt och skönt i luften, och svalt och skönt för tassarna också.

 

Har vattnet stått några timmar i skålen hemma i lägenheten, ska han vara vråltörstig för att dricka det. För några kvällar sen var han så rolig när han själv gick ut till köket, och sen blev det bara tyst en stund. Och vi satt i vardagsrummet och undrade vad han gjorde i köket själv medan det var så tyst. Vi undrade om det var nåt bus på gång? Men efter en stund så kom det ett litet lätt och fint grymtande/morrande läte, och sen blev det tyst igen. Han väntade då på färskt vatten (förstod jag först efteråt). Han ville förmedla till oss att han var törstig och att det var dags att byta ut vattnet. Men han insåg efter en stund att hans vilja inte hörsammades, och då var det bara till att dricka ”gammalt” vatten (som han nu skulle kalla det).

 

Han är nog lite fin i kanten så där Zack ibland, när jag tänker efter. Han  förmedlade på ett väldigt fint sätt vad han ville, utan att börja höja rösten mer och mer liksom.

 

Ibland när man är ute i köket så dricker han inte förräns det är nyupphällt. Han liksom väntar tills vi ordnar med det, trots att han har en full vattenskål att dricka ur redan. För Zack är det jätteviktigt att vattnet är färskt, helst nyupphällt.