28. nov, 2014

Skön springtur

Husses fot börjar (först nu) att repa sig efter vrickningen under en av sensommarens löpturer (den 13 sept).

 

Så nu kan vi återuppta löpträningen igen. (Även om husse fuskat med styrketräning under tiden).

 

Löpning behövs och är skönt, får både hund och förare! Den sundaste träningsformen, tror och tycker jag. Och en kul grej att göra med sin hund också, som förenar nytta med nöje.

 

Däremot så har jag förrut alltid haft med mig godis och grejer ut när vi ska springa. Men igår kände jag bara äsch – skit i det. Vi sticker ut och tar ett pass ändå som vi är. Naturligt och bra. Det är inte alltid man orkar ”hålla på” och jobba med sin hund på det viset. Man kan ju ibland jobba med hunden utifrån den man är bara. Och igår var jag trött men kände ändå att vi båda behövde ett löppass, så vi drog ut som vi var. Och det var jätteskönt. Ett lätt pass på 5 km.

 

Nu ska jag trimma Zack successivt mer och mer i löparspåret. För att bygga lite mer kondition och muskler i honom. Han är som en fröjd att springa med Zack, som en bra travhäst som varken ligger på i ”loppen” eller saktar efter för mycket. Lite skönt flegmatisk. Det är också en form av barmarksdrag tror jag, i hundtävlingssammanhang, som man på sikt skulle kunna titta vidare på!?