4. dec, 2014

Vad är nedärvt och från vem?

Har sedan tidigare sett en fin bild på ”Yang” (Jean Dark Yang), Zacks otroligt fina morfar (som tyvärr inte lever längre) när han sitter på en bergsknalle iklädd sele (bilden till höger). Den här bilden har fastnat i mitt minne, och häromkvällen satt Zack likadant i vår soffa hemma. Och jag såg då både Yang och Zack så att säga. De var så lika då (tyckte jag, i det läget). Sen skiljer sig de för övrigt.

 

Sen har jag sett bilder på Zacks pappa på nätet (Yacheero´s Pando Pandero), som finns lagrade i minnet, och ibland ser jag även honom i Zack så att säga, och vice versa. Just Zacks huvud tycker jag mig ha känt igen från hans pappa, i vissa vinklar/lägen. Det är kul när man känner till en del om dobbisarna bakåt i släktträdet, som man ibland får möjlighet att relatera till och känna igen Zack i.

 

Zacks mamma ”Kia” (Jean Dark Kia Ora) träffade jag för nån vecka sen vilket var otroligt kul! Och det var med ett leende som jag tog till mig en del kroppsspråk och beteenden hos ”Kia” som jag väldigt väl känner igen hos Zack. Det blev även tillfälle till en liten lugn klappstund med Kia/Zacks mamma, och även då kände jag igen mig från liknande stunder med Zack – det var nästan som att det var Zack. I stora drag samma kroppsspråk, uttryck och beteenden som Zack (i den situationen). Och även om det egentligen är hur naturligt som helst, så var det ändå roligt att få uppleva.