12. dec, 2014

Zack började mumsa på en chokladtomte

Choklad är gott, men farligt för hundar i för stor mängd. Som jag har förstått det gäller detta choklad med hög kakaohalt och inte t ex Marabous chokladkakor som innehåller för låg kakaohalt (de består mest av fett och socker). Men enklast är ju att se till att hunden inte äter någon choklad, oavsett kakaohalt.

 

Jag vet en hundägare som tidigare arbetade på Djursjukhuset Bagarmossen, som brukade dela en chokladkaka från just Marabou med sin hund… apropå hur ofarlig den här feta, ljusa och sockriga chokladen skall vara för hundar (enligt uppgift, jag har aldrig, och kommer aldrig att testa detta).

 

Vi skulle aldrig chansa och laborera med att ge Zack choklad när man vet att det är klassat som farligt, hur lite kakao det än består av. Finns så mycket annat gott man kan ge sin hund istället...

 

Häromkvällen blev det i vart fall en liten miss hemma, som tack och lov uppmärksammades snabbt. Zack tyckte väl att det luktade gott bland lite påsar och packet (såhär inför jul, som matte ordnat med utan att husse/jag kände till det), så Zack började snoka där medan husse fixade med disken i köket. Efter en kort stund gick jag ut till Zack för att kolla vad han gjorde och då stod han i soffan och mumsade, bände och böjde med en stor chokladtomte i ”nävarna” som var färgglatt foliepaketerad, suck. Tack och lov var denna lik Marabous choklad, så där fet, ljus och sockrig, som skall vara ofarlig (om nu inte hunden kompenserar det med att få i sig en oerhörd mängd). Men Zack hann bara mumsa lite smått på denna tomte och dra lite i folien och så, så det var lugnt. Skönt.