26. jan, 2015

Möte med samma äldre man!

http://www.jeandarksalming.se/130725680/732522/posting/luktar-dobbisar-som-karl-johan-svamp

 

Den 12 november 2012 stötte vi på denna man (länkar till det inlägget). Och jag kommer ihåg det mötet ganska tydligt, Zack blev då väldigt osäker och var inte så bekväm med denna man, som hade vissa läten för sig, som Zack tyckte var jättekonstiga. Denna man böjde sig även framstupa över Zack hastigt, samtidigt som han lät sjungande på nåt sätt – allt dock i ren kärlek till Zack, som dock aldrig stött på denna typ av kärlek eller beteende tidigare och som därför inte förstod sig på mannen alls eller vad han ville.

 

I helgen stötte vi på denna igen, på exakt samma ställe, ganska lustigt. Vi hade egentligen passerat mannen, som dock dröjde sig kvar och fick Zacks uppmärksamhet, vilket medförde att jag vände mig om och då såg jag honom. Jag kände faktiskt igen mannen direkt, en trevlig man i 65-70 års ålder, som tidigare ägt dobermann.

 

Denna man agerade exakt så som han agerade vid det förra mötet med Zack när han var en liten plutt – framåtstupa, kontakttagande, sjungande ljust läte gentemot Zack, och fram med händerna för att klappa och känna på Zack i all välmening (även om inte alltid hundar uppfattar det så). Och det som var så kul denna gång var att Zack var bekväm vid mannen, han tog emot all kärlek från den äldre mannen på ett bra sätt, de hittade varandra riktigt bra. Mannen hade även hundgodis med sig, vilket Zack fick smaka, som han uppskattade.

 

Mötet gick jättebra, och det var så kul (eftersom jag så väl kom ihåg det förra mötet) att se skillnaderna i Zacks uppträdande denna gång jämfört med när han var valp.