17. feb, 2015

Lite upp och ner!

Zack har de senaste veckorna varit lite upp och ner. Det känns som att han varit inne i en ny utvecklingsfas på nåt sätt, samtidigt har det varit löptider för tikarna i vårat område, vilket gjort honom lite ”bortkommen” mentalt. Ibland får man knacka på honom och fråga om det är någon hemma? Zack är ju vuxen nu med sina snart 3 år på nacken (1 juni) och man märker att det börjar finnas lite mer allvar i honom, lite mer skärpa. Men det är ändå sällan han visar det, vilket är skönt. Men nu under de senaste veckorna har han varit lite svajjig, och reagerat på någon annan hane, på ett sätt som han inte gjort tidigare, vilket säkert har att göra med att tikarna löper just nu runt om oss samtidigt som Zack är vuxen. Vuxen hane i kombination med löptikar och andra hanar kan ju göra att nån slags rivalitet vaknar. Det gäller nuförtiden ibland att läsa honom lite mer och förekomma situationer, så att han inte får chans att utveckla nån kaxighet mot andra hanar. Just de dagar man märker att han är lite mer utåtriktad. Man har inte behövt tänka så mycket på detta tidigare, men nu senaste dagarna har jag varit mer vaken för det och försökt att inte försätta honom i svåra situationer. Tilläggas bör att han inte är jättebesvärlig på nåt sätt, utan det är bara en liten förändring som skett, men som man ska vara vaksam för tycker jag. Det här känns som nåt tillfälligt han är inne i. Men det blev lite som ett uppvaknade, det var så ovant när det gäller Zack. Därefter har jag dragit åt ”tömskruvarna” lite på promenaderna och då är det lugnt igen.

 

Utöver detta har han spytt lite och varit lite låg och ruggig visa dagar. Så det har på flera vis varit lite upp och ner med honom den senaste tiden. Det kanske är nåt skit som går? Eller så har han fått i sig nåt olämpligt utomhus? Ja, vi får se. Jag tror han piggar på sig snart!

 

För övrigt och däremellan, så är han som en lillgammal farbror, speciellt när han sitter i soffan på rumpan som husse och matte gör, och vill han vara lite extra gullig så böjer han ner hakan mot bröstet och tittar lite under lugg. Därefter händer det att han slappnar av helt och faller ner i famnen på husse eller matte, beroende på åt vilket håll han faller. Och då ska han bli kliad på magen medan han ligger på rygg.