24. mar, 2015

En liten och kort träningsrapport

Förra tisdagen körde vi ett träningspass med Zack på ett nytt ställe för Zack, en parkering. Hans syrra var närvarande, men inte ”på plan” samtidigt, och Zack visade upp sig från en ganska bra sida under träningspasset för att vara på en ny plats. Vi värmde upp lite för dåligt (för att inte säga alls) vilket medförde att han var lite ofokuserad i början, men sen kom han igång bra. Efter att ha kört några moment med Zack så avslutade jag passet, och som en liten extra belöning fick han lattja lite med syrran sin, vilket han alltid uppskattar.

 

Bedrövligt nog släpar vi fortfarande med platsliggningen för Zack, men jag ska lägga på ett kol nu och försöka hitta hundar att lägga honom bredvid! Zack får leta efter en söligare husse…

 

I lördags la vi spår med Zack ute i skogen, eller rättare sagt ett litet skogsspår och ett lite längre spår på en öppen och snöbelagd äng. Vi hade inför detta inte lagt spår med Zack på ett halvår, och det intressanta och roliga var att han tog båda spåren bra. Inte lika ivrig som tidigare, och med ett bra fokus och med krafter kvar i mål om man säger. Fantastiskt fint och skönt vintervårväder var det också, en skön och trevlig dag ute i naturen. Det gör vi gärna om  Liselott och Lena med hundar!