12. aug, 2015

Minkmöte

I Karlskrona skärgård, där vi befann oss en vecka under semestern, bodde vi fanstastiskt och nära havet. Havet och havsluften var omöjligt att hålla sig borta ifrån, så underbart för både två och fyrbenta.

 

Nära vår havstomt låg en liten blygsam hamn med några få båtar, det hela liknade en tavla, en vackert målad sådan. Den lilla och smala vägen ner från tomten till havet bjöd på en tät liten skog, om båda sidor, som gjord för djur att bo och vara i.

 

Ett av de mer fantastiska djurmöten uppstod ganska plötsligt på vår väg ner till havet. Zack var ca en meter ut i kopplets längd och jag tätt bakom då en svart mink plötsligt studsar ut 1,5 meter framför oss på vår lilla smala väg. Den tittade snabbt på oss. Och Zack intog ett riktigt nyfiket uttryck! Ganska snabbt blåste han upp sig med en tydlig svansföring, och gick in i ett tyst hotläge! Vafan är du för nåt? Sa hela Zacks kropp från topp till tå, utan att backa eller be om ursäkt för sig. Jag vet inte om det var Zack eller jag som var mest nyfiken eller fascinerad? Zack sa inget eller gjorde inget, men det var skönt med ett stadigt grepp om kopplet.

 

Därefter studsade minken in snabbt i vegetationen igen där den kort innan hade kommit ifrån. Och Zack växlade från hot till jaktläge! Då var det ännu mer praktiskt med ett stadigt grepp om kopplet.

 

Det var i alla fall en jättefin svart mink vi fick se!!