27. apr, 2016

Veterinärbesök.

Zack har under det senaste året ökat sitt intag av vatten, han dricker väldigt mycket. Och kissar länge det första han gör när vi går ut på promenad. Detta i kombination med att han är känslig för både kyla och värme, det räcker med att det blir lite för varmt eller kallt för att han skall reagera negativt. För övrigt är han ju lite slö och bekväm. Samt att pälsen den senaste tiden varit av lite sämre kvalitet.

 

Eftersom vår förra dobbis hade fel på sköldkörteln (underproduktion) så vet jag ju att ovanstående är symptom på att sköldkörteln inte fungerar som den skall.

 

Men Zack är pigg och glad och vi kan inte säga annat än att han verkar må bra. Och det är anledningen till att vi inte skyndat oss till veterinären för undersökning. Att vi inte sett att han mår dåligt.

 

Men med tiden har vi ändå känt att vi bör uppsöka veterinär för att få honom undersökt. Och skulle det vara nåt knas, så är det ju bra om man är ute i god tid och kan sätta in mediciner så tidigt som möjligt.

 

Igår kväll var vi hos veterinären (och passade samtidigt på att ge honom vaccin mot parvo, valpsjuka och kennelhosta, dvs hela vaccinationskitet).

 

Veterinären tittade, klämde och kände på honom samt tog blodprov och vi ska även snarast lämna in ett urinprov. Nu återstår det att se vad alla provsvaren säger.

 

Veterinären höll med om att det pekar på sköldkörtelproblem, men sa samtidigt att det ibland kan peka på nåt specifikt utan att vara just det, det kan vara nåt helt annat problem/sjukdom istället.

 

Vi kommer få svar på hela Zack nu, allt från värden på njure, lever, sköldkörtel mm. Så får vi se om det är nåt fel nånstans.

 

Inom en vecka kommer vi ha samtliga provsvar klara för oss, så nu är det en jobbig väntan som gäller…