3. maj, 2016

Jobbigt det blev…

Fick provsvaren, de första, i onsdags-torsdags, som såg bra ut. Sen lämnade vi in urinprovet i fredagsmorse, som de tidigare sagt kunde besvaras redan samma dag. Så när inte jag hört nåt under dagen i fredags så slog jag en signal till Djurakuten framåt 17-tiden och fick tag på nån som jobbade där (ej veterinär) som läste av resultatet från Zacks urinprov och sa att allt såg bra ut. Men att veterinären skulle återkomma till oss på måndag när hon återigen var i tjänst, för att sy ihop det och sammanfatta det hela.

 

Så vi tog ju helg i fredagskväll med senaste infon i huvudet om att allt såg bra ut. Så veterinärsamtalet som skulle komma igår kändes ju inte så jobbigt eftersom att alla provsvaren såg bra ut.

 

Men det var med allvar veterinären berättade att de måste gå vidare med Zack eftersom att han dricker för mycket och att det sannolikt beror på nåt. Samt den här infon om Cushings syndrom eller sjukdom som de vill kolla av först, vilket ju Zacks symptom stämmer in på.

 

Och börjar man googla på cushings syndrom så handlar det om att kroppen (hypofysen typ) producerar för mycket kortisol vilket har sina negativa effekter på sikt. Det är tydligen inte ovanligt att hundar med cushings syndrom utvecklar diabetes. Och mediciner mot detta måste (om jag förstått det rätt - har ju bara läst snabbt och hastigt nu) vara exakt rätt inställda, annars kan det vara livsfarligt för hunden.

 

Det här gör att Cushings syndrom är en ganska kostsam historia då veterinärbesöken duggar tätt, just för att man som hundägare behöver hjälp med att ställa in rätt dos/nivå på medicinen hela tiden, som annars kan vara livsfarlig för hunden… Om jag nu förstod det rätt… Jag hoppas jag läst fel.

 

Det kan, googlade jag mig till igår, ibland leda till att vissa inte har råd att ha hunden kvar för att det är för kostsamt, och att omplacera en sån hund borde ju vara utsiktslöst.

 

Men men nu har jag bara googlat väldigt snabbt på området, så vi lägger allt det åt sidan så länge och inväntar istället resultat av de nya provsvaren (som vi ska lämna in nu i dagarna) samt fakta från det veterinär har att säga i ärendet. Så får vi se hur det verkar då.

 

Det känns jobbigt det här känner jag…