4. maj, 2016

Nytt urinprov

Imorse lämnade vi in nytt urinprov till Djurakuten, som denna gång är tvungna att skicka iväg det för analys. De har ett eget labb för enklare tester, vilket de kollade av vårat första urinprov på Zack med. Men denna gång skickas det iväg för analys, och tidigast fredag kommer vi att få svar från veterinär på detta.

 

Zack är pigg och glad, och däremellan lite loj. Så som han alltid har varit. På ett sätt har jag svårt att tänka mig att han skulle vara sjuk. Men man blir ju lite blind för små beteenden som kommer smygande. När jag är lite kritisk och tittar och tänker på honom på vissa beteenden han visat upp de senaste månaderna så skulle det inte förvåna om det är något fel på honom ändå.

 

För nån vecka sedan t ex, så kom jag in med honom efter 45 min rask koppelprommis, det var lite svalt ute, men inte minusgrader. När vi kom in så öppnade jag fönstret för att jag upplevde att det var lite varmt i lägenheten vår, och då fick jag bädda ner Zack i en pläd för att han frös så i soffan. Och trots att den varma pläden var runt om honom, så låg han och skakade, och det upphörde inte efter 5-10 minuter så vi gick och la oss i varma sängen. En sån grej känns ju inte riktigt normal. Zack borde ha varit lite varm fortfarande av promenaden, och när inte ens lägenhetsvärmen + pläd räckte för att få honom att sluta frysa och skaka, så är väl det ett tecken på att nåt inte stämmer är jag rädd för? Han har ju alltid varit lite känslig för både värme och kyla, och det krävs inte så mycket för att han skall antingen frysa eller tycka att det är för varmt… men att frysa så efter en vanlig prommis känns inte friskt… och det är teckan på att hans känslighet för kyla ökat tycker jag.

 

Detta i kombination med att han dricker lite för mycket, vilket nog är det mest påtagliga symptomet på att nåt eventuellt är fel.

 

Ytterligare en grej vi funderar på, är att Zack reagerat lite väl lätt på saker som inträffat i vardagen, sånt som han inte brytt som om tidigare. Han har ju varit väldigt lugn, fin och trygg ute, men senaste månaderna har han som sagt reagerat lite väl lätt för sånt som han klarat av tidigare utan att ens blinka. Alla hundar kan väl ha dåliga dagar, men sammantaget med en del andra smånya beteenden så kanske det inte är tillfälligheter ändå…

 

Och sen det här att han nyligen blev förbannad på en annan tik, som jag skrev om tidigare, den här Alaskan Malumuten, vilket aldrig hänt tidigare. Var det för att tiken var väldig burdus av sig, eller hänger det ihop med att Zack inte känner sig helt hundra? Han har ju aldrig nånsin tidigare sagt ifrån till en tik.

 

Det var ju den här sammantagna känslan av flera var för sig lite annorlunda beteenden som gjorde att vi till slut gick till veterinären för att få honom undersökt, eftersom vi med tiden blivit osäkra på om han är fullt frisk eller om det är nåt som inte stämmer?

 

Det är ju lätt att man, som jag nu gör, börjar fundera och tänka tillbaka på hur han har betett sig från det att han var yngre till den han är idag, små som stora beteenden, och vad som eventuellt avviker och skiljer sig från tidigare…

 

Ja nu är det bara att koppla på tålamodet och invänta nytt samtal från veterinären…