26. maj, 2016

Samtal med veterinär

Har precis pratat med veterinären angående utfallet av gårdagens ultraljud.

 

Veterinären ställer sig fortfarande frågande till varför Zack dricker för mycket vatten?

 

Beror det på en tidigt upptäckt sjukdom i t ex njurarna, som inte kan ses på nåt blodprov än (för att det är på ett för tidigt stadium för att ge utslag på ett blodprov)? Eller dricker han för mycket vatten för att han tycker det är gott, eller att det blivit ett inlärt beteende? Utan att det är något fysiskt fel?

 

Nu ska vi mäta hans vattenintag under ett dygn. Därefter ska vi ge resorb (vätskeersättning, samma som för människor) eller mineralvatten i 2-3 veckor till Zack för att se om han därefter dricker mindre vatten när salterna i kroppen har återställts. Under dessa 2-3 veckor kommer Zack inte få dricka något vanligt vatten alls (endast resorb eller mineralvatten).

 

När vi genom resorb eller mineralvatten återställt hans salthalter i kroppen under några veckor, så ska vi på nytt mäta hans vattenintag och lämna in ett nytt urinprov för utredning till veterinären. Fortsättning följer.

 

Angående hans lite för stora och deformerade prostata, så är det tydligen inte ovanligt hos hanhundar. Det man ska ha koll på är så att det inte blir problem för Zack att kissa eller att det uppstår en infektion i prostatan. Men så länge inga problem med prostatan uppstår så ska det enligt vår veterinär inte vara några problem med att den blivit lite större och ändrat form.