28. jun, 2016

Friskstämplad Zack, typ…

Igår ringde veterinären och gav Zack en typ av friskstämpel kan man säga. De är inte helt bekväma med att han druckit så mycket utan att de hittat nån orsak. Men faktum är att han har minskat sitt dagliga intag av vatten efter det att han stod på mineralvatten i 2,5 veckor, vilket jag berättade för veterinären igår. Och med den infon så tycker veterinären inte att det finns så mycket mer att göra i nuläget, det man skulle kunna göra enligt veterinären är att ge honom ögondroppar med nåt hormon i som jag förstod det för att se om det gör att han dricker mindre. I så fall skulle det vara tecken på en ovanlig sjukdom som gör att hjärnan skickar signaler om att hunden skall dricka mer vatten.

Det var de två alternativen vi fick av veterinären, antingen gör vi ingenting, friskförklarar honom typ eller så sätter vi in de här hormondropparna. Men utifrån att han nu minskat sitt intag av vatten och börjat dricka en mer normal mängd så kom vi i samråd med veterinären fram till att vi inte gör någonting i nuläget. Så hoppas vi att han fortsätter att dricka mer normalt, om inte så får vi kontakta veterinären igen.

Det veterinären för övrigt kom in på som tänkbara orsaker till att han druckit för mycket vatten är att det håller på och utvecklas nån sjukdom i Zacks kropp som ännu inte kan ses på några prover. Eller att det är ett inlärt beteende.

Det har i alla fall inte kunnat konstateras att Zack är sjuk på något sett, vilket är jätteskönt.

Därmed hoppas jag att vi kan sätta punkt för den här veterinärutredningen.