2. aug, 2016

Majestic Wine!

Även kallad Mange, var skälet till att vi stannade till i Halmstad på vägen hem. Detta eftersom hästen, Majestic Wine, som vi äger en andel i står uppstallad i Halmstad hos travtränare Peter Untersteiner. Majestic Wine är efter fantomtravaren Muscle Hill, som ju verkligen lämnat den ena kanonen efter den andra. Mamman till Majestic Wine var en duktig tävlingshäst också på sin tid och hon heter Winners Rose. Vi är riktigt nöjda med stamtavlan och inte minst hur Majestic Wine tränar och sköter sig hittills.

Han är en lugn och trevlig individ som inte gör mer än han behöver. Han verkar trygg och klok. Han är född den 17 maj 2014 och vi köpte in oss i honom för drygt ett år sedan när han var en liten plutt. Då visste man inte så mycket om honom, mer än stamtavlan och att han såg fin ut som den åring han var då. Han sköter träningen bra och är lovande enligt tränaren och skötaren. Om allt går som det skall så blir det start i april eller maj nästa år.

Men som inbiten traventusiast så vet man hur skört allting är. Det är stora tunga djur och höga farter med tiden, som deras ben skall orka med. Så det är med stor ödmjukhet vi klivit in i detta. Eftersom vi bor i Stockholm och Majestic Wine i Halmstad, så blir det inte att vi träffar honom så ofta som jag skulle vilja. Därför var det extra känsloladdat att få träffa honom igår igen. Han är väldigt vacker och rör sig otroligt fint, som många av avkommorna från Muscle Hill gör.

Som en travjournalist nyligen skrev för Aftonbladet "i mitt nästa liv skulle jag vilja bli travhäst", detta skrev han med tanke på hur väl omskötta våra travhästar är i Sverige. De har det verkligen bra, får omvårdnad, kärlek, mat och motion. Och eftersom jag som ung arbetat och tränat travhästar, och följt travsporten i alla år, kan jag inte annat än att instämma i att de har det generellt bra.

Zack fick vara med lite på avstånd och hälsa på Majestic Wine.