25. jan, 2018

Länge sedan nu!

Lite tekniskt strul med att lägga in filmer på hemsidan, skrivkramp, inget särskilt som hänt mm är orsaker till att hemsidan fått gå tom ett tag. Har känts lite konstigt mellan varven, men det blir väl så ibland.

 

Zack är lite kliig och vi klurar lite kring vad det kan vara? Vi provar oss fram lite grann och ser om vi kommer åt problemet. Vi har tillfälligt bytt tillbaka till det gamla fodret, som innehåller spannmål och var för känslig mage. Zack gillar det oxå. Det andra fodret som Zack verkligen gillade (oxå) var ju ganska proteinrikt, och ibland kan proteinerna ställa till det. Det gäller att komma rätt bland alla olika proteiner.

 

Zack har vid några få tillfällen bakåt i tiden hamnat i ett vattenmissbruk. Hux flux utan någon direkt orsak så börjar han dricka för mycket vatten, och det pågår sedan tills vidare. Lösningen har tidigare varit att sätta honom på mineralvatten utan kolsyra, vilket stabiliserar salter och mineraler i kroppen, och sen brukar han kunna återgå till att dricka normalt efter det. I skrivande stund är Zack inne i ett vattenmissbruk men vi har sedan några dagar satt honom på mineralvatten, och väntar på att han skall börja dricka mer normala vattenmängder igen. För hans ca 38 kg är ca 2 liter normalt.

 

Trots ovanstående två små problem så är Zack pigg och glad och verkar må bra i alla fall!!

 

I övrigt rullar det på. Zack har verkligen för evigt en stor plats i våra hjärtan. Han är en sån där hund som jag ibland undrar om man får två gånger? Han har en sån otroligt härlig personlighet i våra ögon. Det är bara att njuta så länge det varar, förhoppningsvis länge till.

 

Man ska inte tänka för långt fram i tiden, speciellt inte på jobbiga saker kanske, även om det mentalt kan vara bra att vara lite förberedd på att Zack inte kommer att finnas för alltid. Tunga tanke. Men livet har sin gång och om man ändå är inne på den tanken, så får det mig att undra om man kan äga ytterligare en dobbis i framtiden efter Zack? Eller är vi i mål med rasen Dobermann?

 

Det finns så många hundraser som jag skulle vilja prova på att äga. T ex Vorsteh och Malinois, två häftiga raser!

 

Samtidigt som jag verkligen skulle vilja gå på djupet med dobbisarna också.

 

Kanske är vi, tack vare Zack, fast för alltid i rasen Dobermann? Tiden får utvisa hur det blir.