13. mar, 2018

Veterinärbesöket, fortsättning.

Veterinären konstaterade under söndagkvällen att Zack har blåsljud på hjärtat, och hög puls som sköterskan märkte tidigare under kvällen. Vid röntgen konstaterades det även att Zack har en konstig form på hjärtat och lungödem (vätska i lungorna).

Djursjukhuset vidtog ganska omgående åtgärder för att försöka få Zack mindre vätskefylld. De började fylla honom med vätskedrivande medel. Jag fick därefter gå ut och rasta Zack som naturligtvis blev kissnödig av detta tilltag.

Vid kl 00.30 så bad de om att få behålla Zack under natten för att kunna medicinera honom rätt samt ha bra uppsikt över honom. Ok, men vi vet inte om det går sa vi (husse och matte) ganska samstämmigt. Detta sa vi väldigt fint och ödmjuk, då vi egentligen innerst inne visste att det inte skulle fungera. Zack skulle helt enkelt må för dåligt av detta. Men vi hade ju gett Djursjukhuset vårat förtroende att hjälpa Zack och ville försöka samarbeta med dem för Zacks bästa.

Vi kom fram till att vi skulle testa att lämna kvar Zack på Djursjukhuset, detta medan vi väntade i receptionen under en timme. Skulle det då visa sig att Zack inte mådde bra av detta upplägg, så kunde vi ta med oss honom hem istället och komma tillbaka imorron bitti.

Veterinären kom ganska omgående tillbaka och sa att det inte fungerar, Zack mår inte bra av detta upplägg. Ok, sa vi, vi hade inte förväntat oss något annat.

Veterinären frågade istället om vi kunde vara kvar på Djursjukhuset i två, tre timmar under natten. Klockan började då närma sig 01.00 och vi hade snart inte sovit någonting på snart två dygn, samt packat och kört hem från fjällen under dagen. Vi, alla tre, inklusive Zack var ganska trötta vid det här laget.

Det veterinären gjorde under natten medan vi var kvar var att fortsätta pumpa in vätskedrivande medel i Zack, och till följd av detta fick jag gå ut och rasta Zack med jämna mellanrum.

De räknade även hur många andetag han tog per minut, något vi fick med oss i uppgift att räkna på hemma.

När klockan började närma sig 03.00 så fick vi lämna Djursjukhuset. Vi såg då en chans att få sova några timmar, innan vi skulle komma tillbaka för vårat nästa inbokade veterinärbesök som skulle äga rum kl 08.30 hos Kardiologen på Bagarmossens Djursjukhus, dagen därpå. Men bara några timmar bort.

Våra planer på att få sova lite grusades snabbt av den info vi fick med oss hem. Zack kommer nu med all vätskedrivande medel han fått behöva gå ut och kissa med jämna mellanrum när ni kommer hem och under den del av natten som återstår. Vi hade vid denna tidpunkt inte sovit något alls på närmare två dygn. Och då var det bara några timmar kvar till vårat återbesök, denna gång hos Kardiologen. Så chansen till sömn kändes plötsligt långt borta, snart var det dags för en ny dag med nya besök hos veterinären, röntgen, blodprover mm. Utredningen av Zack skulle fortsätta, så klart.