16. mar, 2018

Vätskedrivande medicin...

Den första vätskedrivande medicinen vi gav Zack i måndags, den som vi fick med från Djursjukhuset, funkade bra på Zack. Minskade vattnet i lungorna, han drack lagom och mådde förhållandevis bra.

 

Sen fick vi recept på en annan vätskedrivande medicin, som förvandlade Zack till rena vattenmissbrukaren. Herregud vad han har druckit vatten det senaste dygnet, sen vi bytte medicin. Jag räknade till att vi varit ute med honom ca 9 ggr det senaste dygnet, pga allt vatten han slurpat i sig, säkert bortåt 5 liter… vilket är jättemycket.

 

Samtal med veterinären idag, som höll med om att vi ska prova att gå tillbaka till den första medicinen. Så nu blir det ett apoteksbesök idag om en stund, så får vi se. Hoppas att det funkar bättre.

 

Det jag är rädd för, men jag hoppas att jag har fel, det är att Zacks kropp behövde nån dag på sig att förstå signalerna från medicinen om att han ska dricka. Skulle det vara så, så kanske det inte spelar nån roll att vi nu byter medicin. Om kroppen lärt sig att dricka mer av den vätskedrivande medicinen, så kanske det inte spelar nån roll vilken av dessa mediciner vi ger honom? Han kanske dricker mer oavsett vilken av dessa två mediciner han än får?

 

Jag är lite rädd för det, men det är bara att prova den gamla medicinen och hoppas att den funkar bättre än den andra medicinen som vi nu provat ett dygn, och som vänt upp och ner på hela tillvaron för oss husse och matte… då vi fick springa ut på natten och servera Zack vatten i princip hela tiden med jämna mellanrum. Det kändes lite sjukt. Och Zack gav sig inte, han blev som tokig i att dricka…

 

Vi får ta helgen på oss att utforska detta, så hoppas jag att vi kommer rätt på det!