1. okt, 2018

Rex

Vi lånade i helgen med oss Rex från Hundstallet. En fantastisk härlig och mysig hund som vi föll lite extra för. Kanske har det att göra med att Rex fortfarande känns liten och ung med sina 9 månader fyllda, samt att han behöver ledsagning i hur man uppför sig. Jämfört med Kalix och Kid som är mellan 1-2 år gamla, lite äldre och inte lika slyngelaktiga även om de också behöver träning.

Vi la ner mycket tid på Rex i helgen, han krävde det för att fungera. Promenader, spårläggning, kärlek, klapp och kel och inte minst träning i att varva ner. Han har mycket energi, lek och kamp som han behöver lära sig mer om hur han ska få ut det på rätt sätt, och att man inte kan kampa när, var och hur som helst.

På nåt sätt fäster jag mig ibland lite mer vid de individer som jag behöver lägga ner mer tid på, som har egenskaper som man behöver klura lite på hur de ska hanteras. Det är roligt och utvecklande och rentav fantastiskt när man känner att man kommer rätt på det. Tyvärr åstadkommer man inget varaktigt resultat under en helg. Det krävs fortsatt regelbunden träning.

Rex har ett stort hjärta och tillhör den här mysigaste sorten av hund, som jag lätt faller för. En riktig liten kelgris, när han varvats ner.

Med Rex tog jag mig igår friheten, efter att ha lärt känna honom i drygt ett dygn, att lägga mig ner på golvet på samma nivå som honom och busa och gosa. Enligt min erfarenhet bland det viktigaste som finns i att bygga tillit och relation till en hund - och bland det roligaste jag vet!! I leken, som man som husse/matte sätter upp reglerna för och som man utvecklar med tiden skapas närhet, kärlek och glädje som blir grundläggande för allt annat man gör med hunden. Givetvis måste hunden tycka att det är roligt! Men det gäller att vara med på noterna också - undvika en tass i ögat eller tand i näsan tex!

Detta busande, som jag saknat väldigt mycket sedan Zack gick bort, har jag inte gjort på länge. Och det var härligt att återigen få tillfälle att göra det. Jag gjorde det varje dag med Zack, men på slutet var Zack för dålig för att orka med det. Jag såg att han ville, men han visade samtidigt tydligt att han inte orkade. Så vi var tvungna att avstå det.

Jag hoppas innerligt att Rex kommer till rätt flock så snart som möjligt, hade vi haft möjlighet hade vi gärna tagit honom, för att jobba vidare med honom. En hund man smälter för!

Otroligt vad snabbt jag fäster mig vid nya hundar, först Kalix, sen Kid och nu Rex. Det räcker med en helg, sen är det kört på nåt sätt.