5. okt, 2018

Individen som räknas.

Som liten var jag inne på Dobermann till att börja med, som även blev hundrasen nummer 1, det kommer alltid vara så. Men jag hade även under min ungdom en period med intresse för Vinthundar och Siberian Husky/Polarhundar. Och med åren har även Malinois och Vorsteh blivit väldigt intressanta t ex. Alltid olika hundraser som intresset utgick ifrån.

Med årens lopp har hundintresset utvecklats till att se individen oavsett ”skalet” så att säga. Jag har gått ifrån att gillar olika hundraser till att gilla hundar generellt kan man säga. Den utvecklingen har kommit starkt av alla hundar man träffat och umgåtts med från Hundstallet, där det är en hel del blandrashundar. Och inte minst av de olika hundar vi lånat hem och varit helgjourhem för samt även alla promenader och träningspass jag genomfört med olika hundar från Hundstallet.

Det är nuförtiden personligheten jag fastnar för och inte nödvändigtvis hundrasen.

Detta har medfört att jag fått upp ögonen för vissa nya raser, som man inte alltid hade ett lika gott öga till tidigare, tack vare vissa individer till hundar inom en viss hundras. Jag skulle idag kunna tänka mig att ha och äga en blandras till hund, något som var otänkbart för ett par år sedan.

Sen finns det givetvis rätt individer inom ens favorithundraser också som man fastnar för.

Ett praktexempel på det är vår kära Jean Dark Salming – Zack, som tyvärr inte finns med oss längre.