12. dec, 2018

Barndomsminne

Ett starkt minne från min barndom är omslaget till en LP-skiva av Björn Skifs, som jag minns väldigt väl. Bilden på omslaget visar Björn Skifs sittandes på knä med en svart schäferhund vid sin sida.  Skivan var mina föräldrars, men som barn gillade även jag Björn Skifs som artist, och att se honom på omslaget med en vacker svart schäferhund väckte ett intresse för hundar. Jag kommer ihåg hur jag var helt uppslukad av denna bild på omslaget. Och det var hunden som upptog mitt största intresse.

Vi pratar nu alltså om en tid för länge sedan när inte internet fanns. Och utbudet över antalet tv-kanaler som visade djur eller hundprogram var oerhört begränsat. I en sån tid kunde att LP-omslag göra ett stort intryck, i brist på annat. Jag fick fantisera om denna svarta schäferhund, hur den rörde sig och förde sig gentemot Björn Skifs.

Denna bild gjorde ett väldigt starkt intryck på mig. Och för mig som litet barn blev det nog som en vision av framtiden, utan att jag förstod det då. Med åren framförallt som vuxen, så har jag ofta tänkt på denna bild. Konstigt nog har jag en inte googlat fram bilden eller ens sett den i verkligheten sedan jag var barn. Förrän idag. Och den stämmer väldigt bra med hur jag minns den.

Jag kom osökt in på detta, med tanke på den fina hund vi hade äran att ta omhand i helgen som var, vilket jag återkommer till!