14. dec, 2018

Tessie

En svart schäfer vid namn Tessie lånade vi hem förra helgen från Hundstallet. En pigg, glad och trevlig brukshund. Med en riktigt charmig och mysig personlighet som man faller för. Återigen var man tillbaka in i ”brukshundsbubblan” med Fjällrävenkostymen på och sen var det bara ut i skog och mark och köra! Med en sån här härlig hund, som man uppslukas av, så spelar inte vädret så jättestor roll. Under hela förra helgen var det ”Sherlock Holmes väder”, men när man är ute med fokus på Tessie så gör inte grått väder så jättemycket faktiskt. Sen är det alltid skönt om man slipper regn och blåst, vilket vi gjorde.

Vi var ut och promenerade i skog och mark samt la spår både lördag och söndag.

Tessie kan emellanåt höras litegrann när hon är ute på prommis i stan, lite pga understimulering och även lite på schäfermanér. Som med många brukshundsindivider så gäller det att försöka hålla lite avstånd till andra hundar och ha med sig god belöning i fickan. Tessie är samarbetsvillig och intelligent, vilket medför (när man arbetat ur henne lite energi) att hon ändå lyssnar bra när förutsättningar för det ges.

Inomhus är hon som en dröm. Trevlig, kelig och tar det bara lugnt. Sen får man ju lite det man förtjänar efter att ha varit till skogs och jobbat med henne.

En urmysig hund, som jag håller tummarna för att det löser sig för snart!