28. okt, 2012

Lider med Zack som inte mår bra!

Igår strax före det att gästerna kom tjuvade Zack några vindruvor. Tänkte ingenting om det just då, mer än att det var tokigt gjort, men sånt som hör valptiden till. Det var då en hel del annat att stå i. Imorse slog det mig - vindruvor kan ju vara jättefarligt för hundar, och på första prommisen var magen riiiiktigt dålig om vi säger så. Nej tänkte jag, i kombination med vad som slagit mig angående vindruvorna som han stoppade i sig. In direkt på google och sökte fram info om detta, sen var vi på väg till Regondjursjukhuset Bagarmossen. Jag gick även i funderingar om att kolla hans ben, som blivit värre, och tyvärr inte bättre som man hade hoppats på. Då kan vi passa på att kolla upp benet oxå tänkte jag, om nu detta med vindruvorna inte skulle visa sig vara nåt farligt. Eftersom Zack hela tiden var pigg och glad, så kände man sig nånstans lite lugn med det. Värre hade varit om han uppfyllt fler symptom än dålig mage med tanke på de vindruvor han ätit.

Väl framme togs blodprov, sen blev det 2,5 timmars väntan på vår tur och blodprovsresultat. Glädjande nog var allt bra med Zack enligt blodprovet. För säkerhets skull har vi ny tid för blodprov på tisdag för att kolla av att allt är fortsatt lugnt. Hans mage "kör" dock en del (och man vet ju själv hur man kan bli som en "zeppelinare" i och om magen efter att ha ätit vindruvor) så vi fick även med oss dietfoder hem för några dagar, så att magen skall komma iform.

Vad som inte är bra med Zack är hans väntra bakben. Veterinären kände igenom det, och förutom att han reagerade litegrann högre upp på benet (vilket hon inte bedömde som nån fara) så reagerade han när veterinären kände på ena tån. De misstänker att han har en inflammation där eller en spricka i benet. Zack verkar idag må sämre i benet, som han gärna håller upp mer och mer. Inte roligt.

Vad som ytterligare bevisar (tror jag) att han inte mår bra var senaste prommisen för en stund sen, då den annars så coole Zack flög bakåt i kopplet när ett barn/ungdom kom springande förbi oss. Han har aldrig brytt sig om det alls tidigare!!! Lite senare gick vi förbi ett annat mindre barn på samma trottoar, och utan att barnet gjorde nåt, så skrek Zack till och flyktade lite i kopplet. Jag tog det bara lugnt och stod kvar, tittade lite i ett skyltfönster, vi höll oss kvar en liten stund till pappan med barnet gick vidare. Då gick vi lugnt vidare. Men detta är långt ifrån den vanliga Zack, som dessutom är lite slö och loj ute. Jag tror inte han mår bra, så nu är det fullt fokus på att få ordning på det onda benet!! Förutom detta känner han kanske av sin mage oxå? Som inte mår toppen just nu. Jag tror att allt detta gör att Zack inte är sig lik. Usch och fy, lider med Zack. Ingenting känns roligt just nu, med tanke på situationen, och det är en massa frågetecken som snurrar i huvudet...