8 veckor - leveransklar:
Den 27 juli var Zack leveransklar, en brun underbar liten dobbiskille! De första 8 veckorna hade han tillbringat i Vita Huset hos Kennel Jean Dark med Jeanett Lemmeke i spetsen. Ett stort tack till en jättebra uppfödare!! Katter, barn, hundar, människor mm hade han då hunnit vänja sig vid litegrann. Förutom hans fyra syskon och mamma. En cool kille som fann sig tillrätta på ett bra sätt direkt i sitt nya hem. Förmågan att koppla av var något som märktes tidigt, han tog det gärna lite lugnt både på begäran och emellanåt av sig själv, givetvis efter lite rastning och/eller lättare aktivitet. Lekfullheten behövde man inte be för direkt, den fanns inbyggd (såklart). De vassa tänderna gjorde sig direkt påminda, våra (bit-)armar var roliga och intressanta att tugga på. Han fick istället ganska snabbt en massa roliga alternativ, som han fann intressanta, även om vi fick påminna honom ganska mycket och ofta. Första natten sov han som en stock från kväll till tidig morgon.

 

Tiden på landet:
De första veckorna i nya flocken tillbringade Zack ute på landet med en massa viltdofter från älg, rådjur, grävling, räv mm. Massor med nya dofter, miljöer och intryck, som bitvis var lite jobbiga såklart. Att krypa upp i famnen var då ganska mysigt, speciellt när vi lämnade huset/tomten för kortare promenader. Tiden på landet var bra på flera sätt, enkelt med rastning, bra ställe att leka på och allmänt knyta våra band till Zack på ett ganska ostört sätt. Bara vi.

 

Att komma till storstan:
Att därefte komma till storstan var en omställning, som Zack tog väldigt bra. På sätt och vis kände han sig hemma i stan väldigt fort. Det dröjde inte länge förrän han under kvällsprommisarna skulle fram och socialisera med främmande människor på väg hem från restauranger, pubar/krogar mm. Dessa människor var emellanåt lite (över-)förfriskade och tog sig gärna en pratstund med Zack, som tyckte det var jättemysigt att hamna i fokus, social och nöjd med sig själv som han är. Zack snappade tidigt upp att det är populärt att röka och snusa, och gjorde (gör fortfarande!!!!) vad han kan för att ta sig en begagnad ciggstump eller snusprilla på gatan mellan varven. Vid ett tillfälle slog han dessutom omkull en glasflaska som hann drack ur på trottoaren, som innehöll Bacardi Breezer!! Sött och gott. Tur man var där snabbt och avlägsnade flaskan så att en valpfylla undveks. Motvilligt och stretandes fick Zack lämna platsen (med ett kroppspråk som förmedlade - det var ju gott!!) Suck... eller Zack som han heter växer så det knakar och är nu ca 4,5 månader gammal. Varje dag sen vi kom till storstan har han träffat nya hundar, och allt har funkat från helt ok till jättebra. För det mesta bra. Vi vet nu vilka andra hundar som han funkar bäst med, vilka han får fortsätta att träffa så snart tillfälle erbjuds. Några små incidenter har det varit med 2-3 andra hundar som varit lite hårdhänta mot Zack, men ingen som än så länge varit riktigt dum tack och lov. En STOR boxer skulle t ex mosa ner Zack av någon outgrundlig anledning, och vid ett annat tillfälle skulle en liten ettrig fyrbent butiksvakt jaga Zack efter att han nosat för länge vid ingången till "hans" klädbutik. Vi har dock lyckats gå emellan vid dessa tillfällen och Zack har ruskat av sig obehagen och velat fram igen för att kolla vad det var som hände. Så allt verkar lugnt, "peppar peppar". Skönt med en låg hormonproduktion än så länge. Zack connectade en kväll ute med två skateboardburna ungdomar, och fick sig då en snabbkurs i att åka skateboard. Zack tyckte detta var intressant, husse var oxå nöjd då hans föregångare i hemmet HATADE dessa!! Brandbilar i uttryckning är inte en favorit. Men efter att ha blivit några erfarenheter rikare av dessa så börjar han smälta lätet ganska bra. Första gången var det bra med kopplet på, då den annars så coole Zack gjorde ett litet flyktförsök pga det förfärliga oljudet som uppstod på nära håll. Trots att storstan innehåller en massa (o)ljud så har faktiskt Zack anpassat sig bra till dessa.  Det är inte längre så mycket som får honom att lyfta på ögonbrynen. Zack är en glad, lekfull, men även förhållandevis lugn samt en jättemysig dobbis, som vi föll för direkt!! Vi inväntar dock med spänning hans könsmognad för att se vad den har att erbjuda och hur han tar sig an storstan då! :-)

Fortsättning finns att läsa under senaste nytt!

//Zacks husse den 12 oktober 2012