1. "Leta guld". Gå en liten sträcka, sätt dig på huk och låtsas titta nyfiket efter något i marken. När hunden nyfiket kommer fram och söker upp dig, beröm (bra!) och ge belöning (godis).

2. Pendlingen. Ha godis i varje hand (eller en hand, kan bli svårt med kopplet annars). Invänta att hunden tar ögonkontakt med dig, beröm (bra!) och kasta iväg en godis en liten bit bort. Invänta på nytt att hunden tar kontakt, och när den gör det, kasta iväg en godis åt andra hållet. Gör det några gånger åt varje håll, ta sen in hunden vid dig och avsluta övningen.

3. Myggan. En övning i självbehärskning och impulskontroll. Bra för "heta" hundar, att lära sig att vänta på godisen lugnt och fint. Håll en godis i handen som du för ner mot hundens huvud medan den ser på. Gör det enkelt i början och försvåra med tiden. När hunden inte försöker ta godisen, berömer man (bra) och belönar hunden (ger godis). Gör om övningen några gånger, och försök för godisen lite närmare hundens huvud för varje gång.

4. Omvänt lockande. Det finns flera varianter av omvänt lockande, det här är en variant. Knyt näven med en godis i. Håll näven knuten vid hunden, när hunden inte försöker ta godisen berömmer man (bra) och ger godis från den andra handen. Steg två är att öppna handflatan och ge en godis med andra handen. Steg tre är att ge hunden godisen direkt ur den knutna näven. Med tiden ska man kunna ha näven öppen. Hela principen är att när hunden försöker ta godis så stängs näven. När den inte försöker ta godis, så öppnas godisnäven, så kallat omvänt lockande.